top of page
Rome Italië

Regio Lazio

Vakantiehuis Italië regio Lazio-Umbrië -Toscane 

Rome Italië

Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en ligt in het midden van het land. Het is een van de oudste continu bewoonde steden ter wereld en heeft een rijke geschiedenis die meer dan 2500 jaar teruggaat. Rome is beroemd om zijn oude ruïnes, waaronder het Colosseum, het Pantheon en het Forum Romanum. De stad is ook bekend om zijn prachtige fonteinen, zoals de Trevifontein en de Fontana dei Quattro Fiumi.

 

In Rome bevindt zich ook Vaticaanstad, een onafhankelijke stadstaat en het hoofdkwartier van de Rooms-Katholieke Kerk. Het Vaticaan heeft vele beroemde bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea.

 

Daarbuiten staat Rome ook bekend om zijn heerlijke keuken, met gerechten als pizza, pasta en gelato, om zijn levendige sfeer met veel bars, cafés en restaurants die tot diep in de nacht open blijven.

Montefiascone

Montefiascone is een stad in de provincie Viterbo in Midden-Italië. Het ligt op een heuvel met uitzicht op het meer van Bolsena en staat bekend om het mooie historische centrum en pittoreske straatjes. 

 

Montefiascone is misschien wel het meest bekend om zijn wijn, Est! Est!!! Est!!! Een witte wijn die al sinds de middeleeuwen in dit gebied wordt geproduceerd. Volgens de legende werd de wijn voor het eerst ontdekt door een bisschop die naar Rome reisde en zijn dienaar vooruit stuurde om onderweg de beste wijnen te vinden. De bediende was zo onder de indruk van de wijn dat hij wel drie keer "Est!" (Het is!) riep. 

 

Naast de wijn heeft Montefiascone nog vele andere bezienswaardigheden, waaronder de prachtige Basilica di Santa Margherita, waar zich het graf bevindt van de heilige naar wie het genoemd is. De stad heeft ook een aantal middeleeuwse en renaissance paleizen en kerken, evenals verschillende musea, waaronder het Museum van Archeologie en het Museum van de Kathedraal.

wijndomein Italië
Orvieto Italië

Orvieto

Orvieto is een kleine stad in de regio Umbrië. Het ligt bovenop een vulkanische heuvel en staat bekend om zijn prachtige architectuur, historische monumenten en een prachtig uitzicht op het omringende landschap. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Orvieto is de kathedraal van Orvieto, een prachtige kerk in gotische stijl met ingewikkeld houtsnijwerk, prachtige fresco's en een prachtig roosvenster. De kathedraal ligt in het centrum van de stad en is van bijna overal in Orvieto zichtbaar. Een andere populaire attractie in Orvieto is de Pozzo di San Patrizio, een diepe put die in de 16e eeuw werd gebouwd om de watervoorziening van de stad te garanderen. Bezoekers kunnen in de put afdalen om de indrukwekkende dubbele spiraalvormige trap te zien en over de geschiedenis ervan te leren. Orvieto staat ook bekend om zijn heerlijke keuken, met name de witte wijn, die in de omliggende heuvels wordt geproduceerd. De stad heeft een aantal uitstekende restaurants en wijnbars waar bezoekers de lokale specialiteiten kunnen proeven. Orvieto is een charmante en pittoreske bestemming die een kijkje biedt in de rijke geschiedenis en cultuur van Italië.

Bolsena

Bolsena is een stad in de provincie Viterbo, in de regio Lazio, Midden-Italië. Het ligt aan de oostelijke oever van het Bolsenameer, het grootste vulkanische meer van Europa. De stad staat bekend om zijn mooie historische centrum, met smalle straatjes, oude huizen en historische gebouwen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Bolsena is het kasteel, dat in de 12e eeuw werd gebouwd en over het meer uitkijkt. Het kasteel is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven en doet tegenwoordig dienst als museum, waar de geschiedenis van de stad en de omgeving wordt getoond.Een andere populaire attractie in Bolsena is de Basilica di Santa Cristina, een prachtige Romaanse kerk uit de 12e eeuw. De kerk is gewijd aan Santa Cristina, een jong meisje dat in de 4e eeuw werd gemarteld en nu de beschermheilige van Bolsena is. Bezoekers van Bolsena kunnen ook genieten van de stranden die aan het meer liggen en mogelijkheden bieden om te zwemmen, varen en andere wateractiviteiten. Het meer staat bekend om zijn schone, heldere water en is een populaire bestemming voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Meer van Bolsena Italië
Rome Italië

Things to do

bottom of page