top of page

Dingen om te doen in Italië

Leukste activiteiten in de streek bij de Fattoria Iluigi

Vakantie Italië

Canino

Ons dorp, koffie drink je in l’altro bar, Bakker ga je best naar Panificio (opgelet zondag gesloten en steeds Pane con sale (brood met zout) vragen.  ’s Avonds eten wij regelmatig bij  Trattoria Gasperini. De geschiedenis van Canino gaat terug tot in de tijden van de Etrusken. In Vulci kan je niet alleen naar de termen gaan , maar bezoek je ook de ruines uit deze periode . (en in het museum in Canino ). In het voor en na seizoen zijn deze warmwater thermen zeker een bezoekje waard. Iets minder exclusief maar zeker zo mooi zijn trouwens de termen van Saturnia

D8B2004C-C5D0-4ABF-BEC2-62916CFB3E4A.JPG

Meer van Bolsena

Zeker de moeite om te bezoeken is Bolsena , Bar del porto : super leuk barretje in de haven aan het strandje (elke dag vanaf 18 uur is het happy hour) Il Gabiano voor ’s avonds te dineren met voetjes in het zand. In Marta ligt op een goed kwartier van Canino kan je een boot huren (zonder vaarbewijs). Verder zeker te bezoeken Cappodimonte en Montefiascone gekend om zijn wijn Est Est Est.  Op zoek naar een leuk restaurant om minder dan een half uur rijden van iluigi en aan het meer gelegen Gigetto,  absolute aanrader(zou ik zeker doen) heerlijk restaurantje gelegen aan het meer met prachtig uitzicht op het meer (let op reservatie absoluut noodzakelijk indien volzet probeer even met “amici de la nona Belgi”)

Vakantie Italië meer van Bolsena
Italië

Valentano & Tuscania

Valentano is het dorp van de geliefden, hier is maar één restaurant waarvan de prijs /kwaliteit zeker top is :

Locanda La Voltarella. Ook heb je Tuscania een prachtig dorpje met veel restaurants en zeker de moeite waard om ’s avonds of in de late namiddag heen te trekken. Hier werden de promo filmpjes van Bertoli olijfolie opgenomen. Opgelet de meest rechtstreekse weg van Canino naar Tuscania in het dorp is afgesloten momenteel neem je best de straat van de Panificio.

Kuststreek

Het dichtst bijzijnde in Montalto al Mare.  Hier is ook één van de enige golfsurf spots aan de Italiaanse kust (en in de zomer een permanente  kermis voor de kids).  Iets meer naar het noorden liggen mooiere stranden en mooiere dorpen De stranden van Capalbio. Onze absolute voorkeur ging uit naar Orbetello  en Porto Ercolo  . 

Montalto al Mare Italië
Orvieto Italië

Orvieto & Civita di Bagnoreggio

Orvieto is één van onze lievelings steden in Italië. De zebra kerk is na(ast) die van Firenze ons inziens de mooiste van Italië, gezellige winkelstraten en veel cultuur.  Als je hier wil lunchen of dineren kunnen wij zeer zeker Bistro Miranda aanbevelen  . De beste Geletaria  is gelegen links van de zebra kerk achteraan het plein. Civita di Bagnoreggio is een must do tijdens je vakantie. Een pittoresk verlaten stadje dat ooit zal verdwijnen en enkel bereikbaar is te voet via een lange brug. Siena ligt op 1,5u rijden en is ook een prachtige stad om te bezoeken. 

Rome

De luchthaven van Fiumucino ligt op 1u15 min rijden van ons huis altijd handig om weten. Als je tot het centrum van Rome rijdt ben je net iets langer onderweg. Neem je de Hop on Hop off bus kan je de stad bezoeken op één dag en op je eigen tempo. Wij huurden vespa’s en dompelden ons onder in de gezellige drukte van de stad.

Andere mogelijke steden om te bezoeken : Perugia, Todi enz….

U verblijft in Lazio , Ga je naar Orvieto dan ben je in Umbrië, Ga je naar Orbetello ben je terug in Toscane. Niet belangrijk leuk om weten. Canino behoort bij Lazio Maremme zo zijn de biefstukken beter in deze streek, ben je aan het meer van Bolsena dan eet je hier de beste plaatselijke vis van het meer.

Rome Italië
Italiaanse wijn

Wijnen

Wijndomein nabij Orvieto: PalazonneDecugnano dei Barbi .

Wijndomein Montefiascone: Cantina stefanoni ligt op het stijlste stuk in Montefiascone met zicht op het meer van Bolsena. De meest lokale wijnmakers de gebroeders Lotti met biologische wijnen.

Als je een wijndomein wil bezoeken, best even nakijken of ze open zijn of afspraak maken voor een bezoek.

Sporten

De omgeving van onze Fattoria Iluigi is een zaligheid om te wandelen en te verdwalen tussen de olijfgaarden. Fietsen op de Strada Bianchi , maar wil je (electrische)  fietsen huren ga je best naar Bolsena (fietswinkel gelegen aan de grote parking in het midden van het dorp). Golf kan in Saturnia en Porto Ercole (laatste is echt prachtig). Voor Petanque, zwemmen en Kubben moet je nergens naar toe en kan je bij ons terecht. Golfsurfen (zie hoger).  Op het meer kan je ook perfect suppen en in Marta is er voldoende strand aan het meer.

Vakantie Italië
bottom of page