top of page
Olijfgaard, vakantiehuis Italië

Ons verhaal 

Fattoria Iluigi...meer dan een vakantiehuis, a dream that came true

We zijn misschien geen echte Italianen, maar we voelen ons wel zo. Al 40 jaar lang reizen we naar Italië. Het begon allemaal met ik (Silvie) die samen met mijn ouders met de mobilhome erop uit trok en ging overnachten aan het prachtige meer van Bolsena. Zo werden we allemaal opslag verliefd op het prachtige plekje waar we terecht waren gekomen. Nu ga ik al 23 jaar lang met m'n eigen kinderen terug naar deze streek. Wie wist dat dit ooit ging leiden tot ons eigen vakantiehuis in Italië. 

Niet alleen onze liefde voor Italië, maar ook het ondernemerschap zit ongetwijfeld in ons DNA. Carl en ik zijn ondernemers in hart en nieren. Ons reisagentschap, Flandriareizen zit al 3 generaties in de familie en we hebben niet lang geaarzeld om  ook nog eens het Seminar at Home-concept op te starten. Hoe gepassioneerd we ook met onze job zijn, we vinden het heel belangrijk zoveel mogelijk qualitytime met de kids door te brengen. Tijdens onze reizen draait alles om familie! Italië is onze 2e thuis, hier komen we echt tot rust. Wanneer we hier toekomen, zijn we instant gecharmeerd door de kleine Middeleeuwse stadjes, het lekkere eten. Maar vooral de authenticiteit en de gastvrijheid van de Italianen, die voel je nergens anders.  In Canino voelen we ons ver weg van het massatoerisme. Het lijkt soms alsof je ver weg van alles bent. Je hoeft je om niets meer zorgen te maken, alleen te genieten. 

Vakantiehuis Italië

In 2019 werd onze droom werkelijkheid. We kochten een olijfgaard, gelegen op de flanken van de heuvels van Bolsena. Wat begon met een stukje grond met oude vitale olijfbomen van 2000m² in Bolsena, resulteerde al snel in een prachtige olijfgaard van meer dan 3,5 hectare in Canino. Onze olijfsoorten zijn typisch voor de streek. Frantoio en de autochtone soort Canino. Beide olijfbomen hebben een gemiddelde tot hoge productiviteit, die jaar op jaar constant blijft. De olijven zijn gemiddeld qua grootte en hebben een hoog rendement voor olijfolie.

We reizen jaarlijks af naar de olijfgaard om een week lang manueel olijven te plukken. Een helse karwei maar een een super ervaring! Initieel was het de bedoeling om enkel olijfolie voor onszelf en familie te maken maar dit is groter uitgedraait. We zijn ons gaan verdiepen in biologisch telen en de microbe heeft ons te pakken gekregen. Na vele werkzaamheden en optimalisaties, zijn we trots dat onze Iluigi Olive Oil het Europees biolabel draagt.

In 2021 werd een nieuwe droom van ons werkelijkheid. We creëerden eindelijk ons volledig eigen plekje in Canino, onze geliefde Fattoria Iluigi. Alleen de buitenmuren stonden er al. We creëerden van deze buitenmuren een volledig uitgerust, stijlvol ingericht vakantiehuis waarin je volledig kan herbronnen en tot rust kan komen. Een echt gevoel van thuiskomen. Dit in een prachtige omgeving, vol olijfbomen en zicht op oneindig. Onze Fattoria Iluigi is a dream that came true. 

bottom of page